perjantaina, elokuuta 26, 2005

Niin kovin pieni vielä

Neljäkymmentä oikein/väärin -kysymystä. Väärästä vastauksesta tai vastaamatta jättämisestä ei mene miinuksia. Hyväksytyn alaraja on 20 pistettä.

Joo, läpi on. Ei se nyt ihan läpihuutojuttu ollut eli jollei olisi lukenut maikan powerpoint-esityksiä, niin kahdenkymmenen oikean vastauksen saaminen ei olisi ollut itsestäänselvyys.

Sain pari tuntia ennen tenttiä puhelun, joka sai minut kertaamaan tenttimatskua uudella vimmalla. Ystäväperheen toinen raskaus on vaikeuksissa. Äidillä on niin paha raskausmyrkytys, että hän on vuodelevossa sairaalassa ja kotiin ei ole asiaa ennen synnytystä. Viikkoja on kasassa kovin vähän, vain pari päivää yli 31 viikkoa. Vauva on vielä pienen pieni. Vauvan keuhkoja on kypsytelty kortikosteroideilla. Lääkärit eivät osaa yhtään sanoa, syntyykö vauva parin päivän sisään vaiko parin viikon päästä. Jokainen päivä on kuitenkin plussaa.

Ajatukset on nyt Kätilöopistolla. Ja tentissä jokainen kysymys sikiön keuhkojen kypsyyteen liittyvistä asioista on 110% oikein.

1 Comments:

Blogger Hiipinä said...

Peukut pystyyn ystäväsi puolesta. Kolme raskausmyrkytystä sairastaneena tiedän aika hyvin, mikä äidin olo on. Mun myrkytykset ovat tosin olleet huomattavasti myöhemmillä viikoilla, joten vauvan elinkelpoisuudesta ei ole tarvinnut onneksi huolehtia.
31. viikko on kuitenkin jo voiton puolella. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

Ja käy katsomassa ystävääsi. Sängyssä makaaminen käy pidemmän päälle raskaaksi:-O

10:56 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home