tiistaina, elokuuta 16, 2005

Odottajan aika on pitkä

Olen koukussa Diana Gabaldonin Outlander -kirjasarjaan. Sain ensimmäisen kirjan äidiltäni joululahjaksi 2003 ja kun sain teoksen luettua aaton ja joulupäivän välisenä yönä, marssin heti välipäivinä Akateemiseen ja ostin kaikki loput sarjassa ilmestyneet osat. Nyt olen järsinyt kynsiäni jo reilut 1,5 vuotta ja odottanut, että sarjan viides osa ilmestyisi. Lopultakin, kirjailija antaa julkaisupäivämäärän 27.9.2005. Laitan pokkarin heti tilaukseen Amazon.co.uk:sta, sillä Britannian oudoista kirjamarkkinoista johtuen kirja ilmestyy siellä samaan aikaan sekä kovakantisena että pokkarina. Normaalistihan pokkariversiota saadaan odottaa iäisyyksiä.

Lokakuun ensimmäisenä pitäisi ilmestyä puolestaan Terry Pratchettin uusin Thud! Pääosissa taas yksi lempparihahmoistani Sam Vimes ja hänen Vartiojoukkonsa. Kuinka sujuu Vimesilta isänä olo?

Kutinaa lievittää syyskuun ensimmäisenä ilmestyvä uusin Baby Blues -albumi. Ja kun ostoslistaan lisätään vielä kaksi uutta Zits -albumia, niin kirjallinen minäni leijuu pilvissä.

Yritän pysyä nahoissani, mutta tiukkaa tekee. Viimeisen Harry Potterin odotus on vielä niin kaukana, että siitä hehkuttamiseen ei tunnu olevan aihetta.

7 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Oliko vaikeaa päästä aikuisopiskelemaan kätilöksi? Voiko opiskelemaan lähteä, vaikka olisi valmiina jo esimerkiksi yliopistotutkinto? Kuinka silloin mahtaa olla hakuprosessin kanssa..?

2:28 ap.  
Blogger tuleva kätilö said...

En ole aikuisopiskelupuolella vaan ihan nuorisopuolella päiväopetuksessa.

Opiskelemaan voi lähteä, vaikka olisi tohtorin tutkinto alla. Hakulomakkeessa on kohta, johon ruksitaan korkein siihen mennessä tehty tutkinto, ei siinä sen kummempaa.

Pääsin itseasiassa sisään Stadiaan jo 2003, mutta pidin heti alkuun välivuoden, koska lapset olivat vielä kovin pieniä ja kuvittelin saavani pitkään roikkuneen tutkinnon kasaan yliopistolle. Tuolloin pääsykokeissa oli kolme haastattelua ja psykologiset testit. Nykyään pääsykoe on ainoastaan kirjatentti ja kirjakin on kovin ohkainen.

Mitään lisäpisteitä yliopistotutkinnosta ei saa, mutta ei sillä pisteitä menetäkään.

8:05 ap.  
Blogger tuleva kätilö said...

KORJAUS: Aikuiskoulutuspuolella yliopistotutkinnosta saa lisäpisteitä hakiessa, mutta aikuispuolella kätilöksi hakevan tulee olla jo pohjakoulutuskeltaan sh, th tai opistotasoinen kätilö.

Nuorisopuolella yliopistotutkinnosta ei saa mitään ylimääräistä. Jos ja kun pääsee opiskelemaan, saa kuitenkin jotain kursseja hyväksiluettua, mutta hyvin hyvin vähän.

9:39 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Hei!
Kiitoksia blogistasi ja hyvää opiskelusyksyä. Maanantaina alkaa minullakin terveydenhoitajan opinnot..iik. Takana melkein kymmenen vuotta kaikenlaisia opiskeluviritelmiä ja yksi lapsi mukana menossa. Jännittää turkasesti.

12:41 ip.  
Blogger tuleva kätilö said...

Hyviä opiskeluja sinullekin, tuleva terveydenhoitaja. Minä en ole katunut hetkeäkään näiden opintojen aloittamista ja lasten kanssa sitä on oppinut erinomaiseksi ajan organisoijaksi. Hyvin se menee!!

1:35 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

kohta tosiaan koittaa taas aika raahautua kouluun. töissä olisin mielummin. onkologian luentoja kyllä odotan jo, mutta farmakologiaa lähinnä kauhulla...
-strangelove-

8:14 ip.  
Blogger tuleva kätilö said...

Minä taas tykkäsin farmakologiasta, kunhan sitä ei nyt ihan molekyylitasolla tarvitse opiskella.

Tsemppiä, Strangelove, koulun alkuun, kiva kuulla sinusta!

10:04 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home