maanantaina, elokuuta 08, 2005

Takaisin koulunpenkille

Huomenna se sitten alkaa. Toinen opiskeluvuoteni. Valitsin kurssitarjonnasta yhdeksi vapaavalintaisekseni kurssin nimeltä Raskaudenaikaiset neuvolatutkimukset. Huomenna illalla töiden jälkeen sitten suunnistan Vanhalle Viertotielle ja orientoidun taas opiskelijataajuudelle. Kurssikuvauksessa sanotaan seuraavaa:

Tavoite

Opiskelija syventää tietojaan raskauden aikana tehtävistä kaikille äideille kuuluvista ja tarpeen mukaan äidille ja/tai sikiölle tehtävistä laboratoriotutkimuksista ja niiden merkityksestä.

Sisältö

Neuvolan perustutkimukset, erilaiset raskauden aikana ilmenevät ongelmat esim. äidin verensokerin, verenpaineen tai munuaisten toiminnan muutoksiin liittyvät tutkimukset, raskauskolestaasi, äiti-lapsi -immunisaatio, sikiödiagnostiikka mm. sikiön kromosomitutkimukset

Kopiokortti on tanassa, penaali ladattu, uusi muistivihko kaivettu muistivihkovuorestani, vielä uudempi koululaukku nököttää sohvan nurkassa. Uusi kouluvuosi, here I come!

Tuo penaali kyllä tuntuu hieman köykäiseltä. Pieni ostosreissu kirjakaupan kynäosastolle tulisi varmaan tarpeeseen.

3 Comments:

Anonymous vanilla85 said...

Joko sulla alkaa koulu? Mulla vasta joskus elosyyskuun vaihteessa, en edes tiedä tarkasti. Pitäisikin tänään soitella koululle ja sopia hopsin teko aika.

9:22 ap.  
Blogger tuleva kätilö said...

Varsinainen koulutyö alkaa 29.8 orientaatiopäivällä ja sitte 30.8 on suunta sisätautien harjoitteluun viideksi viikoksi. Tänään alkaa yksi vapaavalintainen kurssi. Stadiassa on elokuussa mahdollisuus suorittaa vapaavalintaisia kursseja intensiiviopetuksena. Kun nyt tekee, ei tarvitse enää syksyllä buukata maaantai-iltapäiviä näihin ;-)

12:43 ip.  
Anonymous vanilla85 said...

SAMKissa vapaasti valittavat olivat keskiviikkoisin, muuta opetusta ei keskiviikkoisin ollut. Nyt kun vaihdoin SeAMKiin, torstai-illat on varattu vvo:ille, mutta mun ei tarvitse iltojani uhrata niihin, koska siirron seurauksena mulla on niitä jo enemmäin kuin tarpeeksi, koska opetussuunnitelmat eivät ole yhtenäisiä. Muutenkin mulla on enemmän opintoja suoritettu kuin uudella ryhmälläni. Heillä on kasassa n. 54op ja mulla on 64.5op.

8:51 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home