tiistaina, elokuuta 30, 2005

Kiitollinen

Eilen syntyi maailmaan pieni poika, 1360 grammaa rakkautta.

Olosuhteisiin nähden sekä äiti että lapsi voivat hyvin.

Olen kiitollinen, että kaikki on mennyt niin hyvin kuin tässä tilanteessa voidaan toivoa. Jossain muualla lopputulos ei olisi ollut näin hyvä. Hoitamaton raskausmyrkytys on maailman johtavin äiti- ja sikiökuolleisuuden syy.

Sanaton. Kiitollinen.

2 Comments:

Blogger Tuazophia said...

Mitenkä tosiaan kehitysmaissa? Tietävätkö miten hyvin raskausmyrkytyksestä ja jos äiti menehtyy, onko lapsella selviämismahdollisuuksia, jos tehdään sektio?

10:58 ap.  
Blogger Jenni said...

Useammassakin lehdessä on haastateltu erityislasten vanhempia, joita on harmittanut kun kukaan ei onnitellut. Kuitenkin se siinä heti syntymän jälkeisenä hetkenä varmasti tuntuu toisarvoiselta. Annetaanko teille suosituksia tästä, vai kuuluuko se siihen ilmapiirin "haistelemiseen", että haluaako vanhemmat onnitteluja?

Samalla tässä tilitän vähän omia tuntoja, kyselinhän keväällä opintojen aloittamisesta... Taas on yhteishaku alkamassa ja huomaan surffailevani Stadian, kätilöliiton ja Kelan sivuilla. Itku tuli, sillä opiskeluun ei missään tapauksessa ole varaa. Ainoa vaihtoehto on säästää etukäteen. Aikaahan siihen ainakin pari vuotta menee mutta ehkä se on sen arvoista. Huomenna palaan hoitovapaalta tunkkaiseen toimistoon riitelemään siitä kuka kirjoittaa minkäkin paperin puhtaaksi ja pohtimaan pitäisikö sittenkin pitää vielä yksi palaveri siitä että palavereja on liikaa.

12:17 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home