tiistaina, syyskuuta 27, 2005

Hyvin meni

Arviointi meni hyvin. Kiitokset kaikille peukuttajille! Yllättävän yhteneväiset olivat ohjaajan ja minun arvioni harjoitteluni sujumisesta, vahvuuksistani ja kehittämistä kaipaavista kohdista. Arvasin, että ohjaajan arvostelussa on jotain perushoidosta ja niinpä hän totesikin, että hieman reippaammin olisin voinut ottaa osaa perushoitoon.

Just joo :) Yhtään liioittelematta otin joka päivä osaa useamman potilaan perushoitoon, koska läksin lennosta aina avustamaan osaston kaikkia hoitajia, jotka tarvitsivat apua vuodepotilaidensa kanssa. En jäänyt orjatyövoimaksi omalle ohjaajalleni vaan hoidin potilaita yli "reviirien". Ja kun tiedän ohjaajan kannan perushoitoon ("tämän osaston toiminta on pelkkää perseen pesua"), hieman nauratti tuo kritiikki.

Opettajan kanssa tuli jutusteltua sitten kaksistaan melkein tunti. Hyvä mieli jäi arvioinnista.

Heti perään olikin sitten psykiatrian tentti. Viime yönä luin hieman yli kahteen ja ennen tenttiä ehdin vielä kerrata sen verran, että tenttikysymykset nähtyäni tiesin, että hyvin tässä käy = läpi menee. Tentti oli asiallinen, keskittyi pääkohtiin ja perusasioihin ja omalta osaltaan vielä iskosti päähän, mitä ko. kurssista kannattaa muistaa. Opettaja kysyi skitsofrenian diagnosoinnista, oireistosta ja hoidosta, masennuksen diagnosoinnista ja hoidosta, tahdon vastaiseen hoitoon määräämisestä ja syömishäiriöistä ja niiden hoidosta. Paljon muuta ei kait 0,5 opintoviikon/0.75 opintopisteen edestä voi odottaakaan.

Huomenna tokavika harjoittelupäivä ja illalla alkaa anestesiologian lääkäriluennot. Tuota odotan innolla, koska se ei ole pelkkää nukutusta ja sedaatiota vaan myös potilaan nestehoitoa, kivunhoitoa, tehohoitoa ja sairaalaelvytystä. Syksyn kolmas lääkäriluentosarja onkin sitten kirurgiaa. Toivoisin niin kovasti pääseväni Naistenklinikalle kirurgiseen harjoitteluun.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

kuulostaa tutulta tuo psyk-tentti. taisi meillä olla melkein sama setti ja sattuneesta syystä minulta löytyi tarinaa varmaankin enemmän kuin tarpeeksi. jos anestesiologiaa pitää pesosen eero niin ihan mukavat luennot ovat sinulla edessä.

kirurgiassa tietenkin aina luotettava jyrki on hyvä vaihtoehto. me muuten kävimme kirurgian heti ensimmäisenä... nyt on meneillään farmakologia.

olen monta kertaa miettinyt, että kuinka usein tapahtuu bloggaajien tiedostamattomia kohtaamisia. kuinka monta kertaa mekin olemme saattaneet kävellä toistemme ohi täysin tietämättä...
-strangelove-

1:10 ap.  
Blogger tuleva kätilö said...

Eerohan se meille luennoi ja ainakin ensimmäinen luento tempaisi jo mukaansa ihan täysillä.

Jyrkin kirurgia on myös jo buukattu ja alkaa heti anestesiologian päätyttyä. Jyrkin lastentauditkin on harkinnassa vielä tälle syksylle :)

Olenpa muuten minäkin muutaman kerran miettinyt, että olemmekohan kulkeneet toistemme ohi Tukholla... Tai olenko nähnyt 28h/vrk Lz:n koululla...

8:36 ip.  
Blogger Lz said...

Hienoa tuleva kätilö, niin sitä pitää! ;D

5:06 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home