tiistaina, maaliskuuta 29, 2005

Ylitietäväinen yliopiston ylitietokone

Tarvitsin ylihuomiseen tenttiin kirjan. Kaupunginkirjasto ja oman oppilaitoksen kirjasto tarjosivat eioota ja pitkää odotusaikaa. Ei mikään ihme, kun tämän ko. teoksen saa ottaa tenttiin mukaan, eihän siis kukaan sen näppeihinsä saanut palauta sitä ennen tenttiä.

Onneksi Yliopiston kirjasto palkitsi. Opiskelijakirjaston puolelta oli kaikki kappaleet menneet, mutta päärakennuksen Litterarumissa oli yksi kappale jäljellä. Näistä laitosten omista kirjastoista lainataan vain lipaston omille opiskelijoille, niin nyt kävi löysässä hirressä roikkuvalla kätilöopiskelijalla tuuri ja sille ylioppilaskunnan maksullekin sai jotain vastinetta. Kiitos, kiitos rakas Helka-kortti!!!

Sitten opintotoimistoon hakemaan tuoretta virallista opintorekisteriotetta, jotta saisin lopultakin viestinnän opettajalle tarpeelliset lomakkeet täytettyä ja merkinnän viestinnän jaksosta, jonka siis saan korvattua yliopiston kahdella viestinnän kurssilla. Virkailija tiskin takana sanoi, että koska olette ilmoittautuneet poissaolevaksi, niin ote olisi maksullinen. Krääh. Etten sanoisi Mitvit!?! Muistan kuin eilisen päivän, kun jonotin opintotoimistossa lippulappujen kanssa ja ilmoittauduin. Kirosin kallista lukukausimaksua ja reflektoin jälleen kerran sitä opintosuunnitelmarumbaa, johon meikäläisen kaltainen ännännen vuoden opiskelija laitetaan (syystäkin). Ja nyt minulle sanotaan, että en ole muka ilmoittautunut. Kerpele. Paikalle tuli vanhempi virkailija, joka konettaan tutkittuaan totesi, että kyllä minun on kaikista merkinnöistä päätellen ollut ihan pakko ilmoittautua läsnäolevaksi, mutta jostain syystä ruksi vaan löytyy kohdasta poissaoleva. Kävi mielessä, että ehkä yliopiston tietävä tietokone oli päättänyt, että kun ei suorituksia näy, niin mitäs tuota rekisterissä roikottamaan, sinne poissaolijoiden joukkoon vaan. Kiltti virkailijatäti sitten laittoi minut läsnäolevaksi ja sain rekisteriotteen. Minun täytyy vielä todistaa syksyinen ilmoittautumiseni kaivamalla jostain maksukuitti ja toimittamalla siitä kopio opintoitomistoon. Hieman harmittaa. Minä en mokannut vaan joku siellä opintotoimiston tiskin takana, mutta minä joudun näkemään vaivaa, jotta asia saadaan päätökseen.

Missäköhän kaikkialla minun tiedoissani on rukseja siellä missä niitä ei pitäisi olla ja mistä niitä puuttuu?