tiistaina, helmikuuta 15, 2005

Paras arvio

Virallinen arviontitilaisuus ja loppukeskustelu on vielä edessä, mutta omasta mielestäni parhaan arvion sain jo tänään, kun osastonhoitaja kysyi, haluaisinko tulla heille kesätöihin ja mahdollisesti heittää tarvittaessa viikonloppukeikkaa, sillä hän haluaisi minut osastolleen töihin.

Voiko paremman palautteen työstään saada?

Ennenkuin ylpistyn kokonaan, täytyy selventää, että keikka ei olisi todellakaan sairaanhoitajan pesti vaan ihan perushoitajan hommia ja on sanomattakin selvää, että luottamuksesta ja hyvästä arvioinnista huolimatta ne sairaanhoitajan tiedot ja taidot ovat edelleen alkuvaiheessa. Perushoito on kuitenkin se, jossa hoitajan taidot potilaan tarkkailussa kehittyvät, varsitenkin, kun potilaat pitkäaikaisessa laitoshoidossa eivät enää samalla tavalla itse pysty ilmaisemaan kipuaan tai pahaa oloaan. Perushoito on nimensä mukaisesti se perusta, jolle koko hoitotyö rakentuu. Rakennusinsinöörimiestäni lainaten, minkään rakennelman perusta ei voi olla liian vankka.

Luulin, että tämä kesä menee vielä toimialapalvelun kautta toimistohanttihommia tehdessä, mutta mieluummin kuin siirtelen puheluita vaihteenhoitajana ja lueskelen seiskaa siinä välillä, vaihdan niitä vaippoja ja toimitan vatsoja ja rasvaan kortisonin ohentamaa ihoa.

Ensi viikolla ryhmämme palaa koulunpenkille. Kirjallinen harjoitustyö tästä harjoittelujaksosta pitää palauttaa jo keskiviikkona ja sitä seuraavalla viikolla alkaakin sitten luentorumba iltaluentoineen täysillä. Jos jollakulla lukijalla olisi tiedossa tässä viimeisen 15 vuoden aikana ilmestynyt sisätaudeista kertova kirja (Sisätaudit tai Sisätautioppi), niin tuleva kätilö ostaisi/lainaisi sellaisen mieluusti.

Huomenna pääsen taas lääkehoidonkoulutukseen. Vuorossa psyykelääkkeet...