sunnuntaina, helmikuuta 13, 2005

Bibliofiili puhisee ja rouvavisa vinkuu

Minulla on ongelma. Tykkään omistaa lukemani kirjat, mahdollisuuksien mukaan (jos kirja maksaa 300 euroa + rapiat, niin mahdollisuuksia ei ole). Ei tarvitse stressata, saako tenttikirjaa käsiinsä ennen tenttiä, saa tehdä omia merkintöjään marginaaleihin, ei tarvitse huolehtia kirjojen palauttamisesta ajallaan (maksamillani myöhästymissakoilla yliopiston kirjasto on varmaan saanut ostettua useamman taidehistorian tiiliskiven...). Kirjojen ostaminen on perusteltua, kun samaa teosta tarvitsee koko tai lähes koko opiskeluaikojen ajan ja josta todennäköisesti on hyötyä vielä valmistumisen jälkeenkin. Kaikki tieto ei vanhene ja joskus vanhentunutkin tieto antaa ajattelemisen aihetta.

Tässä lista kirjoista, jotka olen hankkinut/saanut opintojani varten:

- Iivanainen ym. Hoitamisen taito
- Bjålie - Haug - Sand - Sjaastad - Toverud. Ihminen. Fysiologia ja anatomia
- Nurminen, M-L. Lääkehoito
- Ernvall, S., ym. Lääkelaskenta
- Elomaa, Lauri. Hoitotieteen Perusteet
- Iivanainen ym. Hoitotyön käsikirja (Hoitamisen Taidon edeltäjä, jotkin asiat selitetty paremmin vanhemmassa teoksessa)
- Burns Nancy, Grove Susan. The Practice of Nursing Research: Conduct, Critique, & Utilization
- Fraser Diane at al. Myles Textbook for Midwives

Kevään hankintalistalla on vielä ainakin:
- Holmia, Murtonen, Myllymäki, Valtonen. Sisätauti-kirurginen hoitotyö.
- Juutilainen, Seppänen, Iivanainen, Hietanen. Haava

Lukulistalla onkin sitten paljon enemmän kirjoja, mutta niiden omaksi ostamiseen ei ole löytynyt tarpeeksi perusteita. Jossain vaiheessa yritän listata toivekirjojani, siis sellaisia, joita opintoihini luen tai haluan lukea. Sinne kätilövaiheeseen löytyy jo nyt kirjahyllystä noita imetysopuksia puolisen hyllymetriä.

Loppuarviointi alkoi yhtäkkiä jännittämään ihan kauheasti. Tiedän, että harjoittelu on mennyt ok, mutta silti jännittää, mitä ohjaava hoitaja minusta opettajalle raportoi.

Nyt nautin sunnuntaista. Otin aamuvuoron, kun mies istui iltaa myöhään adoptoidun venäläisen kummipoikamme (on meille kuin ikioma pikkuveli) kanssa. Nyt on minun vuoroni mennä pikku päikkäreille ja herätä valmiiseen lounaspöytään :)

2 Comments:

Anonymous Jaana said...

Hei, mulla on ehdottaa sulle yhtä tosi hyvää, opintoihisi liittyvää kirjaa luettavaksi: Ina May Gaskinin kirjoittama "Ina May's Guide to Childbirth". Ei tuolla ole mikään kiire, kun liittyy enempi noihin varsinaisiin kätilön hommiin, mutta noin niin kuin tiedoksi :)
Ja multa saat lainaan, ellet raaski Amazonista itsellesi tuota ostaa ;)

2:20 ap.  
Blogger tuleva kätilö said...

Kiitoksia, otan tuon mielläni lainaan. Kätilövaiheen kirjojen listaamisesta, siis niistä toiveluettavista, tulisi varmaan bloglandian pisin entry :)

5:41 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home