maanantaina, kesäkuuta 13, 2005

Täyskäännös vai suunta hukassa?

Vajaa kuukausi sitten olimme kuopuksen kanssa Lastenklinikalla kasvuhormonimittauksessa. Tänään olimme kuulemassa tuloksia tohtori nro 6:n vastaanotolla.

Olimme jo valmistautuneet Miehen kanssa kuulemaan, onko tuleva pistosurakka vain kaksi vuotta vaiko kaksitoista vuotta, mutta nyt tulikin täyskäännös hoitopolitiikassa. Uuden mittauksen tulokset olivatkin vänkyrällään aivan toiseen suuntaan. Kun hyvänä kasvuhormoniarvona pidetään väliä 20-30 mitämittayksikköäsenytolikaan, Wagnerin tämänkertaiset arvot huitelivat 40 ja 60 välillä. Kasvuhormonin puutteesta ei nyt siis todellakaan ole kyse. Tämä koe sai lääkärit taas pohtimaan uusia suuntia ja nyt selvitellään, josko kyse olisikin jotenkin kasvuhormonireseptorien toiminnasta. Asia on vaikea tutkittava ja tapauksia tunnetaan kirjallisuudessa aika vähän, mutta tämä on nyt se tutkimusuunta, johon hoitava lääkärimme keskittyy. Samaten osallistumme Helsingin Yliopiston ja HYKS:n tutkimukseen, jossa yritetään selvittää lyhytkasvuisuuteen johtavia mekanismeja genetiikan vinkkelistä. Wagneria ei tänään tökitty, punnittiin ja mitattiin toki ja ihailtiin neidin aurinkoisuutta ja energiaa. Sen sijaan äitiä ja isiä tökittiin, mikä oli Wagnerin mielestä kovin kummallista ja kiehtovaa. Kovasti tyttö vakuutteli, että "ei te tatu, ei tatu ollenkaan" ja oli aidon kateellinen isin ja äidin komeista Tom&Jerry -laastareista.

Kaikki mahdolliset sairaudet, jotka aiheuttavat lyhytkasvuisuutta ja jotka vaativat hoitoa, on nyt poissuljettu. Tytön pienuus on edelleen mysteeri, mutta lääkäri ei ole onneksi heittämässä hanskoja naulaan vaan etsiväntyötä jatketaan edelleen. Seuraava kontrollikäynti on joulukuussa.

Sateisen päivän keskelle ihania aurinkoisia uutisia oli, että tytön pituuskasvu on ottanut spurtin ja käyrä on nousujohteinen. Lääkäri totesi, että tytön vuosikasvu on hyvää ja kun otetaan huomioon, että hänen luustonsa on oikeasti vasta 2-vuotias, niin kasvu on siihen suhteutettuna jopa erinomaista.

Tästä visiitistä jäi hyvä mieli. Ei vähiten sen takia, että lääkäri selkeästi ihastui pikku päivänsäteeseemme ja kehui tyttöä ylistyssanoin. Äidin sydän tykkää. Tämä tutkimusprosessi on ollut välillä henkisesti hyvinkin rankkaa, joten nämä hyvät lääkärikäynnit hoitavat lapsen lisäksi myös äitiä.

1 Comments:

Anonymous Sari said...

No jopas! Soittelen tarkemman raportin perään kun palataan mökiltä, mutta tässä pitää kyllä kummitädin mainostaa että ei mikään ihme jos lääkäri on ollut Wagnerista otettu. Känkkäränkkähetkiä osuu tietty itse kullekin mutta Wagner on kyllä niin täynnä positiivista aurinkoenergiaa että kateeksi käy :-)

9:55 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home