keskiviikkona, toukokuuta 25, 2005

Ohi on

Eli eilen oli viimeinen tentti. Lukuhalut olivat aika nollassa, mutta tavoite onkin vain saada tuo tentti läpi, arvosanasta viis.

Tänään olin luovuttamassa plasmaa. Muuten meni hyvin, mutta muutama minuutti ennen proseduurin loppua tuli paha olo. Hetken aikaa oli ihan kamala olo, teki mieli oksentaa, äänet kuuluivat jostain todella kaukaa ja teki niin mieli laittaa simmut kiinni ja sammua. En kuitenkaan laittanut silmiä kiinni vaan pidin kynsin hampain kiinni tajuisuudestani. Kun luovutustuoli kipattiin pää alaspäin (Trendelenburgin asento, opiskelijan huomautus :) olo koheni ihan sekunneissa ja viisi minuttia myöhemmin olo oli jo kuin ei olisi mitään tapahtunutkaan.

Sain kuitenkin arvion, että ei kannata enää tulla hemafereesiin vaan tyytyä ihan kokoveren luovuttajaksi. Plääh. Kerran ajattelin kuitenkin vielä kokeilla plasmanluovutusta, sillä tähänkin luovutukseen olisin voinut varautua vähän paremmin. Olisin voinut syödä aamiaisen, nukkua edellisenä yönä tarpeeksi, olla polttamatta edellisenä päivänä käsivarsiani auringossa jne. yhden kerran menen sinne tehtyäni kaiken oppikirjan mukaan ja jos vieläkin tulee paha olo, niin sitten uskon. En vielä :)

Huomenna alkaa kesätyö. Ok, viikonloppu on heti vapaa, mutta silti. Miehelle tuossa just nauroin, että on aivan ihanaa, että on kesä ja koulusta lomaa. Voin hyvällä omallatunnolla lukea ihan mitä mieli tekee ja jos yöllä pitää valvoa, siitä maksetaan.

Kummasti vaan katse kuitenkin osuu noihin kirjastosta lainaamiini mielenterveys- ja päihdekirjoihin, joita tarvitsemme syksyn toisella opintojaksolla... Ja kävin jo ilmoittautumassa kirurgian ja psykiatrian luennoillekin...

Kesä on ihanaa, kesätyöt ihania, loma suurta juhlaa, mutta ihan yhtälailla myös odotan, että tulee elokuun loppu ja koulu alkaa taas!

4 Comments:

Blogger Touhis said...

Voi jukranpujut että muistan tuon tunteen! Kun ei enää ole pakko päntätä joka vapaahetkeä (tai tuntea syyllisyyttä jos ei päntää), tuntuu ihan syntisen ihanalta sammahtaa illalla sänkyyn jonkun hömppäkirjan kera.

Toisaalta minäkin roudasin aina kesäksi kotiin pinon opiskeluun liittyvää ja lueskelin niitä sitten sillain nautiskellen sieltä täältä, kun ei ollut pakko päntätä jotain tenttiä varten.

Tsemppiä kesätyöhön! :)

5:58 ip.  
Blogger Hiipinä said...

Mä muistan, miltä tuntui sinä keväänä, kun olin palauttanut gradun ja odottelin maisterin papereita postissa.

Työnsin esikoista Hervannan kirjastossa ja yhtäkkiä tajusin, että saan lukea kaikki nämä kirjat tuntematta huonoa omaatuntoa kesken olevista tenttikirjoista.

9:22 ap.  
Anonymous vanilla85 said...

Onnea koulunloppumisesta vaan tännekkin! Onko oman alan kesätöitä tiedossa? Itsellä vaan neljän viikon vanhainkotisijaisuus..

11:40 ap.  
Blogger tuleva kätilö said...

Aivan lottopottina kyllä sain lähes oman alan töitä. Saan koko kesän tehdä työtä vastasynnyttäneiden ja ehkä raskaanaolevienkin naisten kansa. Ja toki niiden vauvojen :)

Eka hömppäromsku on jo luettu ja kohta aloitan toisen. Uusi käsityökin on suunnitteilla, kun yövuorossa neulominenkin on sallittua :)

Mulla on lähes täydellinen kesätyö!

10:14 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home