lauantaina, toukokuuta 14, 2005

Kielimeemi

Ei minun blogini nyt ole pelkkää meemeilyä, mutta päivän junassa vietetyt 7 tuntia rokottavat vähän kirjoituskapasiteettia ja omatunto huutaa päivitystä, joten nyt näin, alisuoriutuen.

1. Mitä kieliä osaat mielestäsi?

Äidinkielenä suomea, englantia lähes natiivin tasoisesti, ruotsia ok, ranskasta olen kirjoittanut aikoinani ällän, mutta sanoisin, että pärjään enää kohtalaisesti. Saksalla ja italialla pärjään niin, että osaan olla kohtelias ihmisille ja hankkia itselleni ruokaa ja juomaa.

2. Opitko kieliä helposti?

Kyllä. Olen perinyt isältäni papukaijamuistin ja opin kieliä helposti foneettisesti. Sanasto ja kielioppi voi olla ihan alkutekijöissä, mutta ääntäminen jo hyvää.

3. Mitä teet syventääksesi tietojasi jossain kielessä?

Luen sarjakuvia ja aikakauslehtiä. Äidinkielen lisäksi ainoastaan englanti sujuu niin, että sillä lukeminen ei vaadi ylimääräisiä ponnisteluja. Mikä tahansa luettava, jonka aihepiiristä tykkää, on palkitsevaa. Olen lukenut neulelehtiä ja -kirjoja ranskaksi, saksaksi ja italiaksi.

4. Jos saisit mahdollisuuden oppia jonkin kielen nopeasti ja yksinkertaisesti ilman ponnisteluja, minkä kielen valitsisit?

Liian vaikea valinta. Joko italia tai latina.

(via raparperi)