keskiviikkona, toukokuuta 11, 2005

Kalkkiviivoilla

Koulua on enää 5 päivää jäljellä. Aikaa menee hieman enemmän, mutta viitenä päivänä täytyy siis mennä enää koululle. Noista kahtena päivänä on tentti ja yhtenä päivänä esitellään YTY-projekti muulle luokalle.

Minulla on vielä roikkumassa muutama kirjallinen työ - eilinen ei ollut ihan niin tuottoisa kuin ennustin - mutta kalkkiviivoilla tässä ollaan. Ensimmäinen kouluvuosi on kohta paketissa.

Jippii.

Tänään tuli sisätautien tentin tulokset. Opettaja sanoi kurssien keskiarvon olevan yleensä siellä kakkosen ja kolmosen välissä. Mä sain viitosen *villiä tuuletusta*. Kun näin arvosanan, minulta ihan oikeasti pääsi hämmästynyt voimasana atk-luokassa. Kyllä minä tiesin, että se meni hyvin, mutta että femman arvoisesti... Who's da man? I'm da man!

Sitten sain palautettua yhden kauan roikkuneen rästin. Jalka nousi keveämmin, kun olin tiputtanut paperinivaskan maikan postilootaan. Nyt ajattelin euforiassani sutaista toisenkin liian pitkään muhineen rästin lähetyskuntoon.

Huomisaamuna onkin sitten mielenkiintoinen retki luvassa. Kesätöitä varten minulla pitää olla todistus salmonellattomuudestani. Sitä varten täytyy antaa kakkanäyte. Oman kotikuntani asukkaille ko. näytteen analysointi on ilmainen, mutta näyte pitää itse toimittaa kaupungin elintarvike- ja ympäristölaboratorioon. Nyt kun suolentoiminta vaan olisi huomisaamuna yhteistyökykyinen.

Kaikkea sitä. Hrmph.

Tänään laskeskeltiin infuusiotunnilla lääkelaskuja, laimennettiin lääkkeitä, letkutettiin infuusionesteitä ja opiskeltiin infuusioautomaatin käyttöä. Huomenna tehoelvytetään ja perjantaina ollaan niin YTYä* että. Ensi viikolla pähkäillään diabetes mellitus -laboraatioissa ja tehdään selviytymistä ja kuntoutumista edistävän hoitotyön tentti. 24.5. on sitten viimeinen koulupäivä ja kevään viimeinen tentti eli kliinistä fysiologiaa ja kliinistä hematologiaa. EKG on vielä vähän hepreaa, mutta eiköhän tuo tuosta lukemalla ja nettiä selaamalla hieman tokene.

Nyt tankkaan itseeni vähän äitienpäiväristeilyn karkkeja ja sitten käyn munasarjasyövän kimppuun.

*Yhteiskunta, Työelämä ja Yrittäjyys

2 Comments:

Blogger Katilo said...

Hei!

Tuossa aikaisemmin kerroit viehtymyksestäsi sanakirjoihin. Oma suosikkini on Baillière's Midwives' Dictionary. Koukkuun jää niin että kalahtaa. Omani löysin lääkäripäiviltä Suomalaisen kirjakaupan standilta.

10:49 ap.  
Blogger tuleva kätilö said...

Tuota Baillière's Midwives' Dictionaria minäkin olen kuolannut ;-) Taidan ostaa sen itselleni lahjaksi, kunhan ensimmäinen kesätyöliksa tipahtaa tilille. Muistelen, että lääkäripäivillä noita sanakirjoja oli hullun halpaan hintaan, nyt hinta on pikkaisen vajaa 20 eukkaa. Ei silti kannata lähteä tilaamaan Englannista, kun Amazon ottaa ihan järjettömiä postikuluja.

Olen merkannut blogisi muistiin. Toivottavasti löydät aikaa blogata usein. Ainakin yksi lukija on jo koulussa ;-)

2:52 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home