sunnuntaina, toukokuuta 01, 2005

Käämit kärähtää

Kyllä tämä tietotekniikka on sitten ihanaa. Ja kaikki mahdolliset sovellukset, joihin sitä halutaan tunkea.

Käkin tässä koneella simmut ristissä, kun *liuta kirosanoja* pitää varata ensi syksyn sisätautien harjoittelupaikka.

Ni-in. Keskellä yötä ...kele.

Pääkaupunkiseudun sosiaali- ja terveysalan oppilaitokset kun ovat viisauksissaan lyöneet päänsä yhteen HUS:n + muiden terveys- ja sairaanhoitopalveluja tarjoavien tahojen kanssa, että opiskelijat ihan itse netin kautta varaavat harjoittelupaikkansa. Sairaalat laittavat tietonsa paikoista nettiin ja sieltä sitten opiskelijat käyvät niitä varailemassa.

Ongelma on siinä, että netistä löytyy vain osa harjoittelupaikoista. Mutta ne on niitä halutuimpia harjoittelupaikkoja. Varauksia saa tehdä syksyn paikkoihin 2.5. alkaen, mikä merkkaa sitä, että kaikki tietokoneen ja yhteyden kotonaan omaavat ovat tietenkin koneen ääressä kyttäämässä harjoittelupaikkaa. Niin minäkin. Kun Neiti Aika pongauttaa ilmoille 00.00.01, niin veikkaan, että useampi sata enter-näppäintä iskeytyy pohjaan, systeemi kaatuu ja sitten odotellaan sormet toista niveltä myöden suussa, että onnistuiko paikan saaminen vai häämöttääkö edessä 5 viikkoa jossain lähes loppusijoitusvuodeosastoa muistuttavassa sairaanhoidon kroonikkoyksikössä, vaikka tarkoitus olisi saada harjoittelupaikka akuuttiosastolta.

Kaikki kunnia perushoidolle. Perushoito on hoidon perusta ja se kuuluu olennaisena osana sairaanhoitajan/kätilön työhön. Perushoidon harjoittelu on kuitenkin jo suoritettu ja nyt on tarkoitus harjoitella sisätautien hoitotyötä akuuttiosastoilla. Tulevat potilaat varmaan olisivat iloisempia, jos heidän hoitajansa on kouluaikana tehnyt muutakin kuin vain pessyt ja syöttänyt vanhuspotilaita.

Väsyttää ja ja sitä toistakin veetä siis aika lailla.

Huomenna toivottavasti paremmalla mielellä.

kärttyinen tuleva kätilö