lauantaina, toukokuuta 07, 2005

Erilainen kirjallisuusmeemi

Schizoblogista löysin erikoisen meemin. Todettuani, että kyseinen hylly kirjahyllyviidakossamme on miehen ja minun yhteinen laitanpa-pois-kädestäni-tämän-äsken-selaillun-kirjan -varastohylly, arvelin, että tällainen pikavisiitti kirjastoomme voisi olla itsellekin silmät avaava. Kyllä se avasikin. Täytyy pyytää oma henkilökohtainen kirjastonhoitajamme paikalle järjestämään hyllymme taas kondikseen. Viisi vuotta sitten tehty luokittelu on sekoitettu niin, että omistautuneempaa arkistoihmistä itkettää.

Mutta se meemi.

Oikeanpuoleiselta toiseksi ylimmältä hyllyltä ota hyllystäsi viisi kirjaa ...

1. ja ensimmäisestä kirjasta ensimmäinen virke,
2. toisesta kirjasta sivun 50 viimeinen virke,
3. kolmannesta kirjasta toinen virke sivulta 100,
4. neljännestä kirjasta sivun 150 viimeinen virke sekä
5. viidennestä koko kirjan viimeinen virke.
6. Tee virkkeistä jono.
7. Nimeä lähteesi.

Our ears are accustomed as of our earliest age to listen to untruths, and our minds have been saturated over the ages as the depository of suppositions.And this they do in two ways, either with or without the help of witches.This utterly memorable battle was fought at the end of a dance, on the Playing Fields of Eton, and resulted in the English becoming top nation. We'll take in a quick bite at the Restaurant at the End of the Universe. Hyvää Yötä.


Erik Durschmied: From Armageddon to the Fall of Rome
Heinrich Kramer & Jacob Sprenger: Malleus Maleficarum (eng. käännös)
W.C. Sellar and R.J. Yeatman: 1066 and All That
Douglas Adams: The Hitch Hiker's Guide to the Galaxy, a Trilogy in Four Parts
Marko Nenonen ja Timo Kervinen: Synnin palkka on kuolema

Muuta elämää

Olin eilen taas harjoittelemassa töissä ja nyt sitten tehtiin ihan oikeita hommia eikä lueskeltu perehdytyskansiota. Lupauduin tekemään vielä pari iltaa ennen varsinaisen kesähomman alkua. Työvuorot on tehty jo juhannukseen asti ja kun tiesin, että juhannus on minulla vapaa, niin arvelin, että viikonloppuvapaita ei ennen sitä ole ja meillä olisi ollut alkukuusta yhdet miehen kaverin häät. Meinasin tippua tuolilta, kun huomasin, että kylläpäs vaan minulla on silloinkin vapaa viikonloppu. Olin jo mielessäni hyvästellyt notkuvat pitopöydät ja huokaissut helpotuksesta, kun ei tartte pähkäillä juhlavaatetusta (kutsussa toivottiin vierailta hieman muuta pukeutumista kuin perinteinen puku ja vaimoilla kukkamekko). Nyt sitten tuli vaateangsti, mutta eniten taitaa saada angstia miehen visa, kun käyn kurkkimassa lempivaatekauppani valikoimia. Mottoni voisikin olla Veni, Vidi, Visa.

Äitienpäivä SOS

Miehen puolisotilaallinen mieskuoro otti ja lähti sitten äitienpäiväviikonlopuksi kuorofestareille. Mies kotiutuu huomisiltana hyvin myöhään. Kun hän ensin ilmoitti menostaan, naureskelin hyväntahtoisesti ja pyysin, ettei pelleile vakavilla asioilla. Kun hän sitten ääni väristen vakuutti, että kyllä ilmoitus on ihan taivahan tosi, niin hymyni hyytyi ja mietin mielessäni, minkälaisen eroilmoituksen kirjoitan mieheni puolesta moiselle ääliökaartille, joka ei osaa katsoa kalenteriin päättäessään yli 50 miehen menoista. Aika monessa perheessä äitienpäivä muutti radikaalisti muotoaan.

Nyt siellä joku älähtää, että enhän minä ole mieheni äiti, joten miksi hänen poissaolonsa sunnuntaiaamuna on nyt niin suuri katastrofi. Koska lapsemme ovat vielä sen verran pieniä, etteivät he itse pysty järjestämään sellaista äitienpäivätoimintaa, jota haluaisivat, mieheni tehtävä on lasten isänä auttaa ja tukea lapsia, kun nämä haluavat juhlistaa äitienpäivää. Käytännössä tuo siis meillä tarkoittaa aamupalaa sänkyyn, lasten tekemiä kortteja ja lahjaa.

Tekstiviesti kaukaa ei lohduta, kun haluaisi viettää päivän sen miehen sylissä, jonka kanssa yhdessä hyppäsi tuntemattomaan ja jonka kanssa joka päivä olemme isä ja äiti näille rakkaille raivostuttaville ihanille tiitäinen tähtisilmille ja pulleropalleroille.

Vapautuksen äitienpäivän keittiövuorosta saan sillä, että äitini buukkasi meille äitienpäiväristeilyn, jonne me perheen naiset huomenna suuntaamme.

Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille lukijoilleni.