tiistaina, syyskuuta 14, 2004

Voi Gluteus Maximus!

Anatomia ja fysiologia I. Jos tuosta selviän hengissä (tentti 15.10), niin loppulukukausi tuleekin olemaan lastenleikkiä verrattuna tuohon muistikapasiteettia rohmuavaan puristukseen. Tenttikirja olisi hyvä olla kotona, jotta voisi käyttää jokaisen liikenevän hetken sen tutkailuun. Vielä parempi olisi, jos tenttikirjan lisäksi olisi siihen liittyvä harjoituskirja, jotta voisi harjoitella asioiden nimeämistä ja sijoittamista oikeille paikoilleen. Kirjojen yhteishinta vaatimattomat 135 euroa. Koulun kirjastossa ei ole kuin käsikirjaston tämä-kappale-poistuu-lukusalista-vain-muutaman-kuolleen-ruumiin-yli ja kaupunginkirjaston kappaleet ovat kaikki liikenteessä ja varauksia niihin on vaatimattomat 47 kappaletta. Sen lisäksi, että tenttialue on laaja, pitää vielä stressata, että saa ylipäätään käsiinsä koko opuksen. Argh. Luennoitsija on kyllä mahtava. Hän selkeästi näkee, että tiedon määrä ja vaatimukset lamauttavat meidät ja osaa pikkuhiljaa ujuttaa lisää tietoa meihin ja ennenkaikkea sytyttää kipinän hankkia itse lisää tietoa. Miksi sydämen läpät toimivat niinkuin toimivat? Miksi sormenpäästä otettuna verisuihku ei nouse puolen metrin korkeuteen? Mikä on widowmaker? Ei, tässä tapauksessa se ei ole käsiase tai neuvostoliittolainen sukellusvene.

Tämänpäiväinen HKL:n lakko oli karsinut hieman osanottajia. Aika kivasti sitä jo huomasi muistavansa, kuka puuttuu jne. eli omien kurssikavereiden tunnistamisessa on otettu jo suuri harppaus ekan ja tokan viikon nimien ja kasvojen sekamelskasta. Samaten kurssikavereiden persoonallisuudet alkavat tulla esille ja jäädä mieleen. Porukasta on jo erottunut luokan filosofi, luokan Oprah/Sally/Ricki Lake, bailuporukka, tunnolliset muistiinpanojen tekijät, taiteilijat jne. Odotan mielenkiinnolla, miten ryhmän dynamiikka lähtee toimimaan. Koska ryhmämme on harvinaisen suuri, meidän on opittava tulemaan toimeen keskenämme, jotta mm. harjoittelupaikkojen jakaminen sujuu tulevaisuudessa ilman riitoja ja kädenvääntöä.

Alkusyksyn lukujärjestys helpottui hieman, kun viestinnän opettaja sanoi, että yliopistolle suoritetuilla viestinnän opinnoilla voi ko. kurssin korvata suoraan. Samaten ATK-opettaja totesi, että jokainen voi itse arvioida, onko kurssi tarpeellinen vaiko ei ja ilmestyä halutessaan vain tenttiin. Kaikki nuo hyppytunnit menee kyllä suoraan muiden aineiden kotitöiden tekemiseen, että vapaa-aikaa niiden poistiputtaminen ei lisää.

Kiirusta pitää. Koulun ulkopuolinenkin elämä veisi aikaa, jos sitä sille vain olisi antaa. Jostain on pakko luopua, en vaan keksi, mistä voisin vielä nipistää aikaa pois ja yöuniakin pitäisi joskus nukkua. Sarjakuvien lukemisesta en ainakaan luovu. Ilman Asterixia en edes tietäisi, mikä on Gluteus Maximus. Että kiitosta vaan Asterix Olympialaisissa :)

Nyt hilpaisen Viikin tiedekirjastoon katsomaan, josko saisin Anatomian tenttikirjan ja sitä myöden stressipisteeni laskisivat siedettävälle tasolle.

3 Comments:

Blogger oho said...

Mikä ON widowmaker? Sydänkohtausko?

Kaisa

8:36 ip.  
Blogger tuleva kätilö said...

Widowmaker, Leskentekijä, on vasemman sepelvaltimon laskeva etuhaara (a coronaria sin., ramus interventricularis anterior). Tuo on sydänlihasta ruokkiva suurehko verisuoni, jossa tapahtunut infarkti (hapenpuutteesta johtuva nopeasti etenevä solukuolema) leviää hetkessä koko sydänlihakseen ja pilli viheltää pelin loppumisen merkiksi parissa minuuutissa.

10:09 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

You wrote a very interesting article. And I agree with you. hair loss Read a useful article about tramadol tramadol

3:48 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home