keskiviikkona, lokakuuta 13, 2004

1 down, 179 to go

Eka tentti oli ja meni ja tuloksetkin tulivat. Läpi meni. Huhhahei ja rommia pullo. Nyt on tulevalla kätilöllä vyön alla yksi opintoviikko johdatusta filosofiaan. Eipä ole käytännöllistä ja motivaatio olikin osittain miinuksen puolella, kun pseudoakateemisen piiperryksen liittämistä kätilön työhän oli niin kovin vaikea keksiä. Seuraava tentti on nyt perjantaina ja se on megapläjäys anatomiaa ja fysiologiaa. Ensi viikolla napsahtaa isompi hoitotieteiden perusteet I tentti ja sitten tenttejä onkin iloisen tasaisesti ihan lukukauden viimeistä päivää myöden. Yksi ylimääräinenkin tentti piti tunkea allakkaan, kun meidän ennen tätä syksyä kouluun päässeiden tulee tenttiä tänä kesänä ensimmäistä kertaa ollut pääsykoekirja. Kurssitoverini sanovat, että sisällysluettelon lukemalla pääsee jo läpi.

Aivan uskomatonta liitoa on ollut nämä viikot tässä edellisen kirjoitukseni jälkeen. 8 tuntia hurahtaa koululla tuosta noin vaan, vaikka totuuden nimissä täytyy tunnustaa, että aivoparat pyrkivät lopettamaan toimintansa jo iltapäivällä ennen viimeistä tuntia. Oma jälkikasvu ja kunnallisen päivähoidon aikarajoitukset pakottavat minut - onneksi - ajoissa koululta kotiin, mutta on aikoja, jolloin on ihan pakko jäädä kouluun tekemään joko tehtäviä tai lukemaan kirjastoon tenttikirjoja, joita ei lainaksi mistään löydy ja ostohinta lähentelee käytetyn perheauton hintaa. Tieto on usein kullan arvoista.

Tällä hetkellä työn alla on anatomia ja fysiologia, tautioppi, hoitotieteiden perusteet (potilaan ohjaus ja opettaminen, eritystoiminnan tarkkailu, aseptiikka, lääkematematiikka, terveyden edistäminen, hoitotyön kirjaaminen), vieraat kulttuurit ja atk. Ensi viikolla alkaa viisi uutta luentosarjaa.

Rankkaa mutta nautin lähes joka hetkestä.

Rakas Mies on lasten kanssa postissa hakemassa ulkomailta tilaamiani sairaalavaatteita (surgical scrubs), joita meidän tulee käyttää laboraatiotunneillamme. Kotimainen tarjonta ei napannut ja päätin suosiolla jättää pääkaupunkiseudun pesulat rauhaan poistovaatekyselyiltäni. Kuopuksen kummitäti on Ameriikan maalla ja siitä innostuneena surffasin sikäläisille sairaalavaatetussivustoille ja löysin halvalla sopivat vermeet. Tai siis koulun sääntöjen mukaiset, istuvuudesta en tiedä vielä mitään. En uskaltanut testata opettajien huumorintajua SpongeBob kuosilla, joten tyydyin leikkaussalinsiniseen ja liilaan. Jos nuo on hyvät, niin taidanpa tilata toiset ja tällä kertaa ehkä jopa hieman rohkeammalla kuosilla/värillä.

Päivä päivältä ala tuntuu enemmän ja enemmän omalta. Kunpa vaan innostus säilyisi nämä kolme vuotta ennenkuin on asiaa kätilön ammattiopintoihin.

Nyt menen syventymään sikiön verenkiertoon ja lihasten latinankielisiin nimiin. Taidan seuraavan kerran tulla raportoimaan fiiliksiä anatomian tentin jälkeen.

tylsästi tänään teidän,

koulunpenkkiä kuluttava äiti-ihminen

---myöhemmin---

Tilatut vaateet ovat just perfetto, housut ehkä himpun isot, mutta mieluummin löysät ja mukavat kuin kiristävät kittanat verenkierron estävät makkarankuoret. Laitoin jo seuraavan satsin tilaukseen.

2 Comments:

Blogger sea said...

Höh. Meillä (sairaahoitaja) piti olla tavalliset valkoiset työvaatteet.

4:46 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

pakko kommentoida, vaikka tää on vanha entry, kun vasta nyt löysin tämän blogin. muistan kun vajaat kaksi vuotta sitten tahkosin itse noita perusopintoja...se oli tuskaa. nyt onneksi on jo oman alan jutut täydessä vauhdissa. stadiassa minäkin.

olisikin pitänyt tilata itselle tuollaiset army-labrakuteet! tosin olisi voinut opettajien huumorintaju loppua kesken. sain tyytyä sinivalkoiseen.
~strangelove~

11:55 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home