maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

Vielä hengissä

Päivitystauko on ollut luvattoman pitkä. Opinnot ovat menneet koko ajan eteenpäin, mutta syksy oli motivaation kannalta rankka ja se heijastui vielä pitkälle kevääseenkin.

En edes yritä yhdessä postauksessa saada yhteenvetoa koko vuodesta, pätkin viestin suosiolla pienempiin paloihin.

Syksyn postaukset loppuivat viimeiseen sairaanhoitajavaiheen opintojen tenttiin. Syksyllä harjoitteluja oli siis vain se yksi eli kotisairaanhoito. Motivaatio harjoitteluun kangerteli, kun opinnot olivat alkaneet vanhusten hoidolla, sitten olimme päässeet jo erikoissairaanhoitoon ja viimeisimpänä lasten hoitotyö ja nyt sitten takaisin sinne aikuisten vaippaosastolle. Piti ottaa kaikki positiivinen ajattelu käyttöön, että harjoitteluun ei tullut lähdettyä naama norsun veenä. Loppujen lopuksi harjoittelu oli ainakin minulla hyvä kokemus.

Paluu takaisin luennoille tökki sitten kunnolla, koska opinnäytetyön takia lukujärjestyksemme oli todella pirstaleinen eli puolikkaita päiviä siellä täällä ja kun luentojen laatu oli kyseenalainen ts. ihan saman asian olisi voinut lukea tenttikirjasta ja paljon paremmin selitettynä, niin poissaoloja kertyi suhteellisen paljon. Kukaan ei niistä kuitenkaan näyttänyt olevan kiinnostunut. Koko loppusyksyä leimasi sellainen epämääräinen räpellys.

Opinnäytetyön tekeminen lähti nihkeästi käyntiin, koska emme saaneet vaikuttaa opinnäytetyömme aiheisiin lainkaan vaan ne annettiin meille. Kovasti vakuuteltiin, että nämä ovat työelämän toivomia aiheita ja jokainen työ tehdään jollekin tietylle osastolle tms. Aihealueena kätilötyön opinnäytetöissä oli vain naistentaudit. Kaikki synnytykset, perhehuoneet, isien kokemukset ja imetykset on kuulemma kaluttu jo niin moneen otteeseen, että niistä ei kaivata pitkään aikaan yhtään opinnäytetyötä. Great, ihan kiva. Kateellisena ainakin minä katselin seuraavan opinnäytetyöryhmän aiheita, kun heillä aiheet tulivat taas seksuaaliterveyden alueelta. Olisi kelvannut meillekin.

Mutta siis, opinnäytetöitä väännettiin. Ohjauksen määrä tuntui kovin vähäiseltä ja sekin ohjaus tuli lähinnä tulikomentojen ja lyttäävän arvostelun muodossa. Tuli fiilis, että ensinnäkään opinnäytetyön sisältö ei ole niin tärkeä kuin sen ulkoiset puitteet ja toisekseen, että jos opettaja ja opiskelijat ovat eri mieltä, niin ainoastaan opettajan mielipide on oikea.

Syksyn epämääräisyys vaikutti sitten sillä tavalla, että lähin opiskelijakollegani, jonka kanssa olin jo 2,5 vuotta kulkenut samalla liikennevälineellä kouluun ja kotiin ja jonka kanssa olin tehnyt valtaosan ryhmätöistä ja jonka kanssa opinnäytetyötäkin oli nyt väännetty, sai lopulta tarpeekseen koulun heitteillejättöfiiliksestä ja keskeytti opintonsa.

Ankea päätös muutenkin kökölle lukukaudelle. Tammikuussa piti sitten alkaa kätilötyön ammattiopinot, joten toivoa oli, että kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu.

21 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hip hei, kyllä tätä päivitystäsi onkin odotettu kieli pitkällä!:)
Kerro ihmeessä, kuinka tammikuusta eteenpäin lähti sujumaan, ja muista meitä lukijoita muutenkin ahkeraan, jookos!?

6:48 ip.  
Blogger laurar said...

Voiku tylsää kuulla. Kauheen kiva sny sä kuitenkin jaksoit olla :D

Niin ja me muuten kutsuttiin mein opinnäytetyön ohjaajia idols-raadiksi, ne kun aina lyttäs kaikki meidän ideat. Mut valmista työtä on kehdannut esitellä nyttemmin ihan työelämässä ja onpa tuosta tullut kiitostakin. Aihe tosin oli ihan oma, nimenomaan sitä seksuaaliterveyttä kouluterveydenhuollon vinkkelistä.

6:59 ip.  
Blogger Minna said...

Kiva, ettet ole unohtanut blogiasi kokonaan :)

2:20 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Harmi että kaikkea tollasta ikävää on tullut sullavastaan.
Opiskelen itse terkkariksi ja koulumme lopputyöt on sidottu projekteihin joten ihan tsägästä kiinni että miten kiinnostava aihe sieltä sitten tulee vastaan.

Eka vuos tosin vasta takana ja välillä on kyllä mullakin ollu tosta koulun organisaatiosta sellanen kyrpä otsassa että hyvä jos kouluun kävellessä näkee eteensä... Onneks jaksaa vielä hoitoala kiinnostaa, on se sitten hienoa olla hoitsu, eikö ;)

10:54 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Suurkiitos tosi mielenkiintoisesta blogista! Luin sen yhdeltä istumalta läpi (ja odotan innolla jatkoa).

Itseä kiinnostaisi ihan hirveästi alanvaihto. Olen puuhastellut markkinoinnin hommia tradenomin koulutuksella, mutta jo jonkin aikaa olen miettinyt miksi en sittenkään hakenut kätilökoulutukseen lukion jälkeen. No, nyt olen jo vanhempi, kypsempi, elämää nähnyt ja perhekin on perustettu - joten aika voisi olla kypsä!

Kiitos paljon inspiraatiosta!

4:22 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Hei, ensimmäisen vuoden stadialainen kätilöopiskelija täällä hei. Löysin sattumalta blogiisi, ja luin sen yhdeltä istumalta läpi. Voi että, niin paljon tuttuja tunteita täältäkin löytyi... vaikka koulua on käyty vasta karvaa vaille kaksi kuukautta, tuosta koulun systeemistä löytyy vaikka ja mitä kritisoitavaa. Opinnoistani toki tykkään, mutta kun... Odottelen seuraavaa päivitystä innolla!

6:55 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Hei, poikkean täällä aina toisinaan uuden postauksen toivossa, vaikka olet ollut hiljainen jonkin aikaa.

Toivottaavasti opintosi ovat edenneet hyvää vauhtia. Toivottavasti jaksat kirjoittaa kuulumisia vielä jossain vaiheessa.

-A

9:14 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Vanaha täti täälä hei,
... samoin oottanut sun kommentteja suosikeissa aikas kauan.
Aloitin itse opinnot AMK:ssa ihan aikuisena, opiskelukaverit oman vanhimman lapseni ikjäisiä, ja täytyy sanoa, että vuoden opiskelun jälkeen turhauttaa joutokäynti, löysät päivät (sentään matkustan päivittäin kotoa opisk.paik. 150 km = n. 3- 4 h/pv) ja opetuksen taso on välillä enemmän kuin kyseenalainen. Vielä en luovuta, 18.8. aloitan tokaluokan! Please, please, yritä tuoda tuntojasi esille täällä; oot yksi harvinaisuus ja kaivattu "vertaistuki" täällä opiskelun maailmassa! Toivon voimia ja jaksamista elämässä eteenpäin. T Täti-ihminen.

8:45 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Hei!
Itsekin kiinnostuneena löysin ja luin blogiasi.
Kiinnostaa hirveästi tietää minkäikäinen olit, kun aloitit tuon opiskelusi?
Itse aion hakea kätilökoulutukseen parin vuoden päästä, mutta mietin olenko liian vanha...

10:05 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Hei, samoin jäin koukkuun blogiisi ensirivistä ja tuhlasin kallista (ja tylsää!!!) työaikaa blogisi lukemiseen :) Alanvaihto hoitoalalle on houkutellut jo pitkään ja olen vihdoin päättänyt toisen lapsen äitiysloman jälkeen toteuttaa tämän elämänmuutoksen. Kokemuksistasi sain lisää rohkeutta päätökselleni, kiitos siitä! Kerrothan vielä miten loppuopintosi sujuivat, vaikka edellisestä viestistäsi onkin jo kauan aikaa...pliis?

11:38 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Hei, naistentaudeista on tiedettävä kätilön työssä, muuten käy hankalaksi käytännön hommat. Itsekin suhtauduin gyn. puoleen vähän toisaikaisesti opiskeluaikana, mutta arjessa totesin nämä tiedot välttämättömiksi. Synnytys/syntymä on vain pieni "hetki" jos huomioidaan koko raskausaika.Raskauden aikaiset infektiot koko kirjossaan ovat kätilölle aikamoinen haaste!
-Intoa opintoihin ja onnea työhön!

4:41 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Kuten moni edellinenkin, luin lähes yhdellä istumisella blogisi läpi ja olin hyvin pettynyt kun ei siihen ole jatkoa...
Itsekin aloitin amk-opinnot aikuisiässä ja samoja tuntoja olen käynyt läpi kuin sinäkin noissa kirjoituksissa.
Joka tapauksessa hyvää jatkoa, oli tosi mukava lukea blogiasi!

5:58 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

OIh, minäkin kaipasin loppua, että menikö se ihan plääh vai mitä...? Loppu ei hyvää luvannut. Itsekin tässä alanvaihtoa mietin, mutta vähän hirvittää tuo opiskelu, 4,5v on aika pitkä aika! Voi kun jonain päivänä tänne tulisi onnellinen loppu!

11:13 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

What is can i take accutane and bactrim or difference between accutane and roaccutane and accutane dose low?
You can Buy Accutane Online in canada and usa cheap now.
A categorization of accutane.

11:02 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Minä vieläkin haaveilen, että tähän blogiin tulisi vielä joskus tieto miten loppu sujui... Oletko nyt työelämässä jne. Jossain vaiheessa vielä itsekin tulen kätilöksi lukemaan, ja nämä aikuisten kokemukset ovat erityisen antoisia. Pliis, kerro loppu, ihan sama millainen se on. :)

10:31 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Hei Tuleva kätilö!
Harmi kun blogisi loppui kuin seinään ja juuri jännittävällä hetkellä. Olisit ollut siirtymässä kätilöopintoihin.
Itse olen tässä vuosien kuluessa käynyt aina säännöllisesti lukemassa blogisi alusta loppuun useita kertoja, ja samalla toivonut että siihen olisi ilmestynyt jatkoa.
Olen itsekin kätilöopiskelija ja aikalailla samanlaisia asioita läpikäynyt (mm. humanistina pyörinyt yliopistolla aikansa..)
Toivoisin edes pientä päivitystä.. :)

10:16 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

It's great that you are getting ideas from this piece of writing as well as from our argument made at this place.

Feel free to surf to my web page; buy a car with bad credit
Also see my page > buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

2:25 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Howdy are using Wordpress for your blog platform?
I'm new to the blog world but I'm trying to get started and create my own.
Do you need any html coding knowledge to make
your own blog? Any help would be greatly appreciated!

Stop by my weblog: buy a car

8:39 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

http://fracenberri1975.tk/ind/anketa76891.htm#tp36558?sr=kolmess#linkreport Проститутки M. Южная - Индивидуалка Елена, не доступен
http://inetarem.tk/ind/anketa79904.htm Проститутки Индивидуалка София, +7 (926) 002-42-00
http://lippprinpere.tk/ind/anketa64229.htm Проститутки M. Электросила - Индивидуалка Елена, Район Московский, +7 (953) 342-71-65
http://invesinolph.tk/ind/anketa19636.htm#tp32483 Проститутки M. Пушкинская - Индивидуалка Инна, не доступен
http://diserare.tk/checked/anketa/76215 Оценки Наташа, Москва, (963)6180126

9:07 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

syncmaster 757nf драйвер
gigabyte ga 81945p g драйвер
драйвера asrock g31m
pinnacle pci 700 драйвер
video camera драйвера


http://howdoidothat.org/memberlist.php?mode=viewprofile&u=24766
http://bodyjungle.com/forum/member.php?action=profile&uid=72248
http://forum.cirip.ru/memberlist.php?mode=viewprofile&u=236975&sid=d86f39dba1edc61ac85e49d7ae6d384b
http://blogs.jamfreeradio.com/memberlist.php?mode=viewprofile&u=29875
http://www.1sputnik.ru/user/Arpoorta/

http://flavors.me/scarexexbi
https://flavors.me/retexttersne
http://flavors.me/upemtuti
http://flavors.me/diahampfuthe
http://flavors.me/predalelid

8:32 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

http://congbachessne.tk/ind/anketa84766.htm Проститутки M. Киевская - Индивидуалка София, Район Арбатский, +7 (925) 724-95-17
http://saywtenasun1972.tk/ind/anketa75469.htm Проститутки M. Петроградская - Индивидуалка Маруся, Район Петроградка, +7 (921) 416-33-23
http://clemokfevi.tk/ind/anketa79778.htm Проститутки M. Сокол - Индивидуалка Татьяна, +7 (968) 644-89-50
http://inetarem.tk/comments/anketa/79240 Отзывы о девушке Настя, Москва, (915)3876474
http://fracenberri1975.tk/mass/anketa87090.htm Массажистка Амели, M. Динамо - +7 (962) 977-12-27

проститутки в орле на улице

12:11 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home