keskiviikkona, marraskuuta 29, 2006

Räpellystä

Huomisaamuna on tentti, joten loogisesti Tuleva Kätilö istuu koneen ääressä klo 02.25. Tässä tapauksessa nyt ihan oikeasti loogisesti, koska yksi tenttiin kuuluva kirjallinen lähde löytyy netistä (ja on liian iso dokumentti printattavaksi). Perhe kuukahti yöunille jo aikoja sitten, mutta motivaation ollessa heikko, telkkarista löytyi katsottavaa hömppää ja kun hömppä muuttui ei-katsottavaksi, DVD:stä löytyi ihana, jumalainen, kaikkien hömppien superhömppä Ylpeys ja Ennakkoluulo. Ah, ne sanankäänteet, se kieli. Colin Firth. Ah.

Huominen tentti on kavereiden kesken nimeltään aspot. Kokonaisuudessaan kurssin nimi on Aikuisen terveyttä edistävä hoitotyö, joten mistä tuo lyhenne on saatu, en tiedä. Nimen ei pitäisi miestä tai kurssia pahentaa, eikä tosiaan ole nimestä kiinni, että innostuminen on ollut heikoissa kantimissa. Kurssin sisältö on jäänyt repaleiseksi sekasotkuksi, monta pientä juttua, jotka on tungettu yhteen ilman sen suurempaa yhteyttä toisiinsa. Kivointa oli ehkä, kun harjoittelimme tuberkuliinikokeen tekemistä eli pääsimme pistämään keittistä toistemme ihoon. Tuberkuliinipistos todella pistetään ihon sisään, ei alle. Kun ajattelee, miten ohut iho on, niin onkin haastavaa saada neulan kärki sinne ohuen keskelle, kun tuntuu, että koko neula on paljon paksumpi kuin itse kohde. Ylpeästi voin todeta, että kaikki ryhmästämme saivat aikaiseksi hienon pallukan, ihan niinkuin pitikin. Tentti on siis huomenna ja perjantaina toteutamme suunnittelemamme projektin Länsisatamassa. Jos siis olet matkustamassa perjantaina klo 9 lähdöllä Tallinnaan, minä saatan tulla kyselemään sinulta, oletko kuullut Huuta-projektista, tiedätkö, että 1.12. on Maailman AIDS-päivä ja muistutan, että Tallinnasta ei kannata tuoda ihan mitä tahansa tuliaisia. Onpa minulla jotain pientä jaettavaakin, jonka tarkoitus on tehdä elämästä hieman turvallisempaa. Paikalla on myös kollegoitani, joten rohkeasti vain juttusille ja kyselemään, jos mieleen juolahtaa jokin kysymys terveydestä.

Projektia varten olemme ryhmässä työstäneet suurta projektisuunnitelmaa, joka projektipäivän jälkeen muokataan raportiksi. Minun osuuteni työstä oli tutkia suomalaista seksimatkailua Tallinnaan ja siinä sivussa tuli luettua enemmänkin prostituutiosta. Kävin samaten lukemassa kuluttajien mielipiteitä keskustelupalstalla, jossa maksullista seksiä ostavat ja sitä tarjoavat vaihtavat ajatuksia. Sanon vaan, että mielenkiintoista. Minulta voisi satamassa tulla kyselemään tallinnalaisten bordellien osoitteita, mutta en usko, että osoitteiden kertominen olisi kovin eettistä. Sitäpaitsi kuulemma taksikuskeilta satamassa saa tuoreimman tiedon, sillä näitä viihteen palvelukeskuksia sulkeutuu ja avautuu sen mukaan, miten viranomaiset käyvät koputtelemassa ovelle.

Huomenna olisi Sofianlehdonkadulla Studia Generalia-luento aiheesta Seksuaaliterveyden edistäminen kätilötyössä (Sofianlehdonkatu 5 B auditorio klo 18-20), mutta se jää nyt väliin, koska kuopuksen tarharyhmällä on samaan aikaan joulujuhla ja kuopus esittää vaaleanpunaista keijukaiskalaa. Jolla on tiara päässä.

lauantaina, marraskuuta 25, 2006

Blues soi muuallakin kuin Pieksämäen asemalla

Juicen tahdissa on naurettu, itketty, rakastettu. Hyvää matkaa tähtien taakse!

Maailman kyliin mä väsyin,
ota syliin
Sun kätes otsaani viilentää
Sano jotain näin
katveessa sotain
niin pääsen lähemmäksi elämää

Naura vähän ja painaudu tähän, kun ihollamme on hämärää
Oot niin avoin
sä miljoonin tavoin
Mua kiskot lähemmäksi elämää

Ota viini ja juo se on elämä mun
Anna ruumiisi tuo niin mä rauhoitun
Luodut emme me olleet toisillemme,
me kaiken loimme, loimme elämää

Ota viini ja juo se on elämä mun
Anna ruumiisi tuo niin mä rauhoitun
Pääsen sisään näin voimaani lisään
näin liikun lähemmäksi elämää

Kyynel valuu ja taas alkaa paluu
on tämä kaikki hyvin tärkeää
Vaivun uneen mun näät rauhoittuneen
näin ollen lähempänä elämää

-Pyhä toimitus, Juice Leskinen -